Produsenter

ABCDGHJKMPQSVW

CHARLES HEIDSIECK

Eier

Société Européenne de Participations Industrielles (EPI)

Beliggenhet

Reims

Web

http://charlesheidsieck.com

Grunnlagt

1851

Last ned som PDF

Se våre viner fra
CHARLES HEIDSIECK

Vinmarker

Charles Heidsieck har gjennom mange år bygget opp et nært samarbeid med noen av de mest velrennomerte dyrkerne i champagne. De kan derfor benytte seg av frukt fra et bredt spekter av crus. En svært presis selektering av druer fra 60 forskjellige marker, gir vinene spesielle attributter. Chardonnay fra Oger for tekstur, florale aromaer og lagringspotensiale, Pinot Noir fra Ambonnay for kraft, struktur og frukt samt Pinot Meunier fra Verneuil for syrestruktur, fylde og aroma. I tillegg til dette benyttes druer fra 50 ha egne marker i Côte des Blancs og Montagne de Reims.

Druetyper

Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier

Historie

Ett år etter at Charles-Camille Heidsieck grunnla Champagne Charles Heidsieck i 1851, bestemte han seg for å reise til USA for å selge sine produkter. Faktisk var han en av de første champagneprodusentene som besøkte USA. Han ble rask kjent som Champagne Charlie, en herremann, men også en fantastisk selger, da han solgte 300.000 flasker champagne på ett år! Med en slik start, kunne man kanskje tro at Champagne Charles Heidsieck i dag er et stort, velkjent champagnehus i USA og i resten av verden. Slik er imidlertid ikke. Champagne Charles Heidsieck har støtt på en hel del problemer, kanskje særlig siden slutten av 1970, når huset ble kjøpt av Joseph Henriot. Henriot ansatte Daniel Thibault, en av champagnes mest velrennomerte vinmakere gjennom tidene. Når Joseph Henriot tok over driften av Veuve Clicquot ble Charles Heidsieck igjen solgt og har siden blitt solgt 2 ganger, bl.a. til Rémy-Cointreau i 1985. Det første de gjorde var å ansette Daniel Thibault, som tok over som Chef de Caves for Charles Heidsieck i 1986. Under hans ledelse blomstret Charles Heidsieck frem til 2002 når han brått døde i en alder av bare 55 år. Heldigvis kunne hans assistent gjennom mange år, Régis Camus, ta over ansvaret for å holde den høye kvaliteten på både Charles og Piper-Heidsieck til Thierry Roset tok over som Chef de Cave i 1988. I 2011 ble Charles Heidsieck solgt til Société Européenne de Participations Industrielles (EPI) som i likhet med LVMH handler med luksusmerkevarer. De ansatte Cécile Bonnefond, tidligere Administrerende direktør hos Veuve Cliquot Ponsardin. I oktober 2014 døde Chef de Caves Thierry Roset brått, i en alder av bare 55 år. Han vil bli husket for at han til det siste jobbet med å forbedre kvaliteten på vinene til Charles Heidsieck, som ofte bli omtalt som verdens mest undervurderte champagnehus.

Filosofi

Typically Charles!

LOGG INN

Brukernavn
Passord
Husk meg
Registrer deg her Glemt passord?

PRODUKTER

Musserende Vin Hvite Viner Rosé Vin Røde Viner Søte Viner Brennevin Portvin Magnum BIB

Produktendringer