Produsenter

ABCDGHJKMPQSVW

KLOSTER EBERBACH/OLE MARTIN ALFSEN

Web

www.omavin.no

Last ned som PDF

Se våre viner fra
KLOSTER EBERBACH/OLE MARTIN ALFSEN

Vinmarker

Hovedsakelig Rauenthaler Gehrn

Druetyper

Riesling

Historie

Hjertet av blenden til OMA Riesling kommer hovedsakelig fra vinmarken Rauenthaler Gehrn, sammensatt av flere baseviner, vinifisert separat på druer dyrket på en ny måte Kloster Eberbach nå eksperimenterer med; «minimal pruning»-teknikken. Den benyttes for å møte utfordringene klimaforandringene gir og teknikken gir flere, men luftigere klaser som så reduseres gjennom en tidlig «green harvest». Dette gir druene tykkere skall og en mineralsk fasthet i finish.

Filosofi

Riesling er en av Ole Martin Alfsens definitive favoritter blant de grønne druene, og det var derfor naturlig å tenke Riesling når han skulle lansere sin første hvite vin. Viner på riesling-druen er nydelige å nyte på egenhånd, men den er en fleksibel storhet og dens unike evne til å passe inn i et stort spenn av forskjellige typer kjøkken gjør den usedvanlig brukervennlig. Med sin tidvis generøse, aromatiske profil og delikate fruktighet kombinert med en leskende syrestruktur er vinene svært brukervennlige som sparringspartnere til det meste av mat, det være seg fra enkle lettere retter med grønnsaker og kanskje spesielt asparges, retter med tomat, fisk og skalldyr, svin, kalv og annet lyst kjøtt. Utviklede, mer komplekse viner kan være sublime selv til vilt og de kraftigste retter av rødt kjøtt, og de søtere variantene er utmerket til oster og desserter. Druen er nærmest en kameleon hva vinstil angår og gir alt fra lette, knusk tørre viner til konsentrerte, edelsøte viner.

LOGG INN

Brukernavn
Passord
Husk meg
Registrer deg her Glemt passord?

PRODUKTER

Musserende Vin Hvite Viner Rosé Vin Røde Viner Søte Viner Brennevin Portvin Magnum BIB

Produktendringer